FIXIES

Deze fietsen monteer ik zelf af, je hebt zelf de keuze uit het kleur, het stuur, de stickers, de wielen, het zadel, de banden,...
 

De fixie bike bestaat al tientallen jaren, en is afkomstig uit het baanwielrennen. Hier wil de fietser zoveel mogelijk snelheid halen uit zijn fiets en geen moment verspillen, vandaar de oplossing om het tandwiel direct te monteren op het wiel waardoor er constant getrapt dient te worden.  

De eerste keer dat er in deze vorm van fietsen de openbare weg werd gebruikt was in New York als fietskoeriers. Het heeft het geleid tot een grote hype in heel Amerika. Veel fietsliefhebbers in Amerika zijn overgestapt naar zo’n doortrapper. Het bleek als snel dat deze fiets iets is voor de echte fietsliefhebber. De trend is van Amerika komen overwaaien naar Europa. Engeland was het land dat als eerste de trend oppikten, daarna hebben andere landen ook de voordelen van de fixie bike ontdekt. 
Zelf kies ik er voor om de fixie af te monteren met een zogenaamd 'flip-flopwiel'. Hierbij draai je het wiel om en kan je er voor kiezen om toch een vrijloop van het achterwiel te hebben.

Voordelen:

- lichtgewicht
- naked bike: geen overbodige onderdelen, je kan deze pimpen naar keuze
- goedkoper
- gemakkelijk te onderhouden
- zelf samenstellen naar eigen smaak
- lekker cool en heel vinnig om te besturen !
-...

Neem gerust vrijblijvend contact op om een fiets naar eigen keuze op te bouwen:
kleur, stuur, stickers, wielen, zadel,...